BGR-subsidie voor zes projecten in de Rotterdamse Regio

Aan De Nieuwe Boomspiegel is een subsidie toegekend om een zestal projecten in de Rotterdamse Regio uit te voeren. Daarmee worden de bestaande boomspiegels in zes woonstraten omgevormd tot Nieuwe Boomspiegels. 

De subsidie komt uit de regeling BGR (Bestaande Gebieden Rotterdam), een fonds ter verbetering van de leefomgeving in de regio, die met de aanleg van de Tweede Maasvlakte en bijkomende toename in verkeer en industrie, meer te lijden heeft gekregen.  Het is bedoeld voor bijvoorbeeld geluidsschermen, natuurvriendelijke oevers en nu dus ook: voor betere boomspiegels.

Binnen dit project worden de bestaande boomspiegels in de woonstraten omgevormd tot Nieuwe Boomspiegels. Daarna zullen drie jaar lang de effecten hiervan nauw bestudeerd worden. Na afloop zullen die resultaten beschikbaar worden voor alle gemeenten en groenbeheerders in Nederland.

We monitoren de gezondheid van de boom door te kijken naar de bladbezetting, groei van de kroon, wortelontwikkeling en zuurstofgehalte in de bodem. De bewoners van de straten worden hierbij nauw betrokken, onder meer om de invloed van de nieuwe boomspiegels vast te stellen bij heftige regenval. Welke straten in aanmerking komen, wordt de komende maanden gekozen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.